De Mighty portable vaporizer en Crafty (plus) zijn de twee draagbare vaporizers van de fabrikant Storz en Bickel.

Voor degenen die het nog niet weten, weet dat het bedrijf een pionier en marktleider is in het spuiten van droge planten!

Hun vaporizers zijn veruit de bekendste en best verkochte in Europa.

Maar welke draagbare vaporizer is dan het beste voor jouw behoeften tussen Crafty en Mighty?

Hier is onze vergelijking/vergelijking voor Mighty VS Crafty vaporizers!

Dit is geen test maar slechts een vergelijking!

model machtig sluw
maker Storz en Bickel Storz en Bickel
RELEASEDATUM 2014 2019
notitie 18.5/20 18.4/20
BESTE PRIJS € 290 € 298
TYPE OF VAPORIZER Draagbare vaporizer Draagbare vaporizer
kom Aluminiumlegering Aluminiumlegering
PANEEL DE TEMPERATUREN 40C-210C 40-210oC
SOORTEN VEGETATIE Planten en concentraten Planten en concentraten
SOORTEN KACHELS Convectie en geleiding Convectie en geleiding
stoom vers vers
energiebron 2 Accu's opgelost 1 vaste accu
GEBRUIK TIJDENS HET OPLADEN ja ja
grootte 14cm-8cm-3cm 11cm 5.7cm 3.3cm
gewicht 230g 134g
CONSTRUCTOR GARANTIE 2 jaar 3 jaar

Comparator Mighty vs Crafty: Beoordeling

Mighty Beoordeling Spray Crafty Spray Beoordeling
PRIJS-KWALITEITVERHOUDING 19/20 19/20
STOOMKWALITEIT 29/30 29/30
STOOM QUANTITE 9.5/10 9/10
PANEEL DE TEMPERATUREN 9/10 9/10
BESCHULDIGDE AUTONOMIE
9/10 8,5/10
OPWARMTIJD 8/10 8,5/10
ERGONOMIE/GEBRUIK 9/10 9/10
TOTAALSCORE VAN DE 100 92,5/100 92/100

Mighty vs Crafty: De stoomweergave

Zowel de Crafty als zijn oudere broer de Mighty zijn uitgerust met hetzelfde convectie- en geleidingshybride verwarmingssysteem.

Als de geleidingsverwarming zorgt voor een continue productie van stoom, biedt de convectieverwarming een rijke en smaakvolle damp vol finesse, we komen er in het volgende hoofdstuk op terug.

Bovendien zijn ze uitgerust met een koelunit om de stoom te koelen en te filteren voordat deze wordt ingenomen, wat de smaakweergave aanzienlijk verbetert!

Het resultaat is dus een rijke en aromatische damp, in groot volume en met dichtheid.

De reputatie van Storz en Bickel vaporizers is volkomen gerechtvaardigd, je zult geen apparaat vinden dat zo'n goed resultaat kan leveren.

Het is moeilijk om de Mighty van Crafty te scheiden – in termen van stoomweergave, omdat ze precies dezelfde resultaten zullen geven!

In één detail zou de koelunit van de Crafty gemaakt zijn van peek-plastic van medische kwaliteit, een onderdeel dat hittebestendiger is en de stoom beter zou moeten koelen…

Ik voelde geen verschil, misschien valt het op als de vapo echt heet is door de sessies te ketenen …

Mighty vs Crafty: extractie-efficiëntie

Zoals we hierboven al zeiden, zijn Crafty en Mighty vaporizers uitgerust met hetzelfde hybride geleidings- en convectieverwarmingssysteem.

Geleidingsverwarming houdt in dat de installatie in direct contact staat met het verwarmingselement om stoom te produceren, terwijl een stroom warme lucht door de installatie gaat zonder contact met het verwarmingselement voor convectie.

Terwijl geleidingsverwarming continue stoom genereert, is het belangrijk om de inademing ervan te beheren met convectieverwarming, omdat het degene is die de beroemde luchtstroom draagt om de plant te extraheren.

Storz en Bickel vaporizers combineren deze twee soorten kachels om de best mogelijke resultaten te behalen.

Het is waar dat de plant gelijkmatig wordt geconsumeerd zonder de noodzaak om in de kom te gooiden, een kwaliteit die zeldzaam is in het medium verdamping …

Als het gemakkelijk is om te zeggen dat de Storz en Bickel vapos zijn uitgerust met het beste verwarmingssysteem op de markt, is het moeilijk om ze te scheiden omdat ze hetzelfde hebben!

Crafty vs. Mighty: temperatuurregeling en paneel

Het temperatuurpaneel van een vaporizer helpt om te bepalen welke planten het kan verdampen en of het daarom de mogelijkheid biedt om kruidengeneeskunde (geneeskunde door planten) te beoefenen.

Sommige planten zijn inderdaad fragiel en vereisen temperaturen die als laag worden beschouwd (minder dan 150oC) zoals munt of tabak.

Terwijl anderen hogere temperaturen vereisen, zoals hennep (180oC) of plantenconcentraten die vaak verwarming tot meer dan 200oC vereisen om aromatherapie te beoefenen.

In het geval van Crafty en Mighty is het temperatuurbereik 40 tot 210 graden Celsius, waardoor het mogelijk is om kruidengeneeskunde te beoefenen met alle planten en aromatherapie.

Het is echter belangrijk om te beseffen dat de temperatuur in de mate is geprogrammeerd met behulp van een scherm en twee knoppen direct op de Mighty, terwijl dit wordt gedaan met uw mobiele telefoon via Bluetooth voor de Crafty …

Dus hoewel beide apparaten hetzelfde temperatuurpaneel weergeven, is de bediening veel handiger en gemakkelijker met de Mighty!

Toch maken de twee "boost"-functies van de Crafty het mogelijk om 15oC toe te voegen aan de basisverwarming of rechtstreeks aan 210oC te verwarmen, wat een beetje flexibiliteit biedt.

Mighty vs Crafty: autonomie

De Mighty is uitgerust met twee vaste 18650 batterijen (niet verwijderbaar) die een bereik van ongeveer 1,5 uur bieden, genoeg om tot ongeveer 7 doses planten te verdampen.

Deze autonomie is iets boven het gemiddelde, dus we kunnen het goed vinden …

Bovendien werkt de Mighty tijdens het opladen, zelfs als de batterijen volledig leeg zijn, wat erg handig is en de vapofiel in nood kan redden!

De Crafty is uitgerust met slechts één vaste batterij die een batterijduur van een uur bereikt om tot ongeveer 5 doses planten te verdampen.

De Crafty is ook bruikbaar tijdens het opladen, op voorwaarde dat de batterij niet volledig leeg is (als dat zo is, is 20 minuten opladen voldoende).

Ten slotte is de Crafty uitgerust met een USB-aansluiting om op te laden, wat het in deze kwestie handiger maakt dan de Mighty en zijn eigen socket!

Mighty VS Crafty: Ergonomie

De meest voorkomende klacht die je kunt horen over de Mighty is ongeveer de grootte.

Inderdaad, het is groot (en niet echt mooi) maar daarom is het zo effectief …

Het is te zien dat het spiraalverwarmingselement en het lucht/stoomcircuit geïsoleerd zijn van batterijen en elektronica, wat zorgt voor een schone en medische damp.

Bovendien zorgen warmteafvoervinnen (zoals op een radiator) voor optimale koeling om te voorkomen dat er een kookkoffer in de hand is en een stoom die de luchtwegen vilt!

Bovendien is de grip goed en is het gewicht niet zo zwaar (er zijn minder grote maar zwaardere vaporizers zoals de ghost MV1 fragile bovendien), en het gebruik ervan is heel gemakkelijk met zijn scherm en knoppen.

Kortom, de enige fout is een kwaliteit …

Als het formaat echter echt onsympathiek voor u is, is het zeker dat de Crafty beter aan uw verwachtingen in deze kwestie zal voldoen.

Met minder batterij en een temperatuurregelingsscherm is het Crafty-formaat ontworpen om in alle zakken en zelfs de kleinste te passen!

Dus als het instelscherm en het bereik ondergeschikt lijken aan de grootte van de vaporizer, is het de Crafty die je nodig hebt!

kortom

Storz en Bickel vaporizers zijn niet voor niets de bekendste op de markt, ze zijn gewoon de beste.

Crafty en Mighty zijn dus de twee beste elektronische draagbare vaporizers en een van de twee zal perfect aan je behoeften voldoen, op voorwaarde dat je tas het zich kan veroorloven.

Inderdaad, hun budget wordt niet gegeven en kan de gebruiker soms leiden naar een model goedkoper, maar vaak tegen een lagere prijs-kwaliteitverhouding ook …

Zoals mijn oma zegt, ik ben te arm om goedkoop te kopen omdat het niet lang mee duurt of dient!

Ook als je tussen hen moest kiezen, en je keuze zou voornamelijk op de grootte van het apparaat zijn, zou de Crafty de oplossing zijn.

Aan de andere kant, als de grootte geen prioriteit is, maar eerder het gebruiksgemak en / of de autonomie van de batterijen, zou het natuurlijk de Mighty zijn die je nodig zou hebben!